Neil Young and Crazy Horse - Broken Arrow


Neil Young and Crazy Horse
Broken Arrow (1996)

Plateomtale i forbindelse Neil Youngs 60-årsdag i 2005

Jeg mistenker Neil Young for å ha gitt ut "Broken Arrow" bare for å ha nytt materiale å spille på turné. Det virket sikkert som en grei løsning der og da: presentér bandet for noen låtskisser, og la dem jamme seg fram til noe som kan utgis.

Metoden kan ikke sies å ha vært spesielt vellykket.

Låtene på "Broken Arrow" høres nemlig fremdeles ut som skisser. Og uten skikkelig låtmateriale blir selv Crazy Horse traurige og grå. Her er ingen av de store, forløsende øyeblikkene vi elsker dem for. Det som er av gode tilløp, koker oftest bort i formålsløs jamming.

Alt er selvsagt ikke ille. Åpningssporet "Big Time" er hørbart, om enn vel arketypisk. "Slip Away" har en melodisk og melankolsk kjerne som er veldig tiltalende. Akustiske "Music Arcade" er kanskje en bagatell, men det er unektelig en ganske fin bagatell.

Liksom bare for å understreke det sammenraskede inntrykket, avsluttes plata med en live-versjon av Jimmy Reed-bluesen "Baby What You Want Me to Do". Det låter baktungt og uinspirert, og lyden er under bootleg-standard. Bare Neil Young vet hvorfor den er gitt ut på plate. (5/10)

Originalt publisert på Pstereo.no i 2005
© Roy Søbstad

Kommentarer