Det siste rock'n'roll-bandet


Backstreet Girls
Death Before Compromise...
(Voices of Wonder)

TERNINGKAST 4

Det er nærmere 20 år siden Ramones holdt sin avskjedskonsert. Det går sånn omtrent et tiår mellom hver gang Sex Pistols spiller sammen. Chuck Berry er en olding. Malcolm Young i AC/DC er alvorlig syk. Til og med helsen til Motörheads Lemmy skranter. Vilkårene blir med andre ord stadig trangere for alle som liker litt boogie, punk og god, gammeldags hardrock til Jack Daniel's-en sin.

Heldigvis har vi Backstreet Girls. På sitt 13. album og i sitt 30. år låter Norges mest kompromissløse band til forveksling likt som de gjorde på debuten "Mental Shakedown" i 1986. Fremdeles baserer de låtene sine på lett omskrevne riff og tekstfraser rappet fra de ovennevnte artistene, fremdeles spiller de med energien til en gjeng trassige tenåringer. Kanskje var soloalbumet til gitarhelt Petter Baarli, som kom for bare noen uker siden, hakket morsommere og mer lekent, men her er det ikke snakk om annet enn nyanseforskjeller.

Én liten anmerkning bare: På coveret er albumtittelen utstyrt med tre prikker – som om den skulle peke mot noe underforstått. Men med Backstreet Girls er ingenting underforstått. Alt er rett på sak og oppe i dagen. Tittelen skulle selvsagt ha vært "Death Before Compromise!!!".

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 06.06.14
© Roy Søbstad

Kommentarer