Kristiansand Jern og Metall


Guardians of Time
Rage and Fire
(WormHoleDeath)

TERNINGKAST 4

Det er neppe mulig å misforstå hvilken sjanger Guardians of Time opererer innenfor. De stiller i svart skinn på bandbildene og har en demon i flammer på albumcoveret. Og de låter akkurat som man blir ledet til å tro: Gitarene hviner, trommene galopperer og allsangrefrengene gjaller. Musikken deres gir deg lyst til å drikke mjød hele natten og bekjempe orker hele dagen.

Og kristiansandsbandet er gode på dette her. Vokalist Bernt Fjellestad synger med heroisk intensitet i både de høye og lave endene av registeret. Gitaristene Paul Olsen og Andreas Vågane harmoniserer og duellerer i et ofte halsbrekkende tempo. Fet produksjon har de også, rik på detaljer og full av trøkk.

Tilhengere av gammelskoleband som Iron Maiden og Judas Priest kommer til å nikke anerkjennende. Power metal-fans kommer til å gråte av glede. Sommerens festivaljobber i Mellom-Europa kommer til å gå som en lek. Og da spiller det fint liten rolle at Guardians of Time for utenforstående kan fremstå smått parodiske. Her er inneforståttheten med – og dyrkingen av – sjangerkonvensjonene hele poenget.

Guardians of Time holder releasekonsert for dette sitt fjerde album på Onkel Aksel i Kristiansand 23. mai.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 19.05.15
© Roy Søbstad

Kommentarer