Tett i nøtta


Det elleville nøttekuppet
USA 2014
Originaltittel: The Nut Job
Regi: Peter Lepeniotis
Skuespillere: Katherine Heigl, Will Arnett, Brendan Fraser, Liam Neeson, Maya Rudolph, Katie Griffin, Psy
Norske stemmer: Anders Bye, Siri Nilsen, Nils Ole Oftebro, Dennis Storhøi, Per Christian Ellefsen
Manus: Lorne Cameron, Peter Lepeniotis
Musikk: Paul Intson
Aldersgrense: 7 år
Egnethet: Familie

TERNINGKAST 2

Det er ikke animatørenes skyld at "Det elleville nøttekuppet" er blitt en utholdenhetsprøve av en film. Mange flinke folk har åpenbart gjort sitt beste for at denne kanadisk-koreanske samproduksjonen skal ta seg like godt ut som et Pixar- eller Disney-produkt. Men det hjelper dessverre lite når alt annet later til å være resultatet av perspirasjon snarere enn inspirasjon.

Smådyrene i parken sliter med å fylle vinterlagrene sine. Ekornet Egon får de andre med på å rane en nøttebutikk. Men den samme butikken blir også brukt som skalkeskjul av en gangsterbande. Og, tja, det er i grunnen det... "Det elleville nøttekuppet" er ikke mer enn en time og 25 minutter lang, men har likevel ikke historie nok til å fylle spilletiden.

Manusforfatterne kompenserer så godt de kan. Actionsekvensene kommer nesten like tett som ordspillene, det prompes nesten like mye som det ropes. Men resultatet er at filmen føles enstonig, gnålete og sjarmløs. Og når en animert Psy – helt ut av det blå – dukker opp for å synge "Gangnam Style" over rulleteksten, bidrar ikke det til annet enn å understreke hvor anstrengt hele dette prosjektet fremstår.

Anmeldelsen er basert på den norskspråklige versjonen i 2D.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 04.06.15
© Roy Søbstad

Kommentarer