Countrystjerner nå til dags


Luke Bryan
Kill the Lights
(Capitol Nashville)

TERNINGKAST 3

Hvis man tar utgangspunkt i Luke Bryan – noe som virker naturlig, han er en av USAs mest omtalte artister akkurat nå – er det dette som viser seg å være selve suksessoppskriften for countrymusikk i 2015: basstunge beats, rocka gitarer, store refrenger og tekster som stort sett handler om å, vel, "ha seg". Og antrekket skal være t-skjorte, blåjeans og caps. Cowboyhatten er det bare å legge igjen hjemme.

Tradisjonalister kan med andre ord trygt styre unna. Men det finnes mindre spiselige kontemporære countrystjerner enn Luke Bryan. Han har en varm, tiltalende stemme og synger de mest vågale låtene sine med et avvæpnende glimt i øyet. Sønn av en peanøttfarmer og gift med sin "college sweetheart" som han er, har 39-åringen dessuten bygdetroverdigheten i orden. Her er en fyr som ikke ser noen grunn til å gjøre ting mer kompliserte enn de trenger å være, verken i musikken eller i livet forøvrig. Drømmen er "Huntin', Fishin' and Lovin' Every Day".

Den hardt prøvede amerikanske arbeiderklassen er vel unt litt enkel, passe harry, grunnleggende positiv musikk å høre på i pick-upen. Og i disse Taylor Swift-tider er det ikke utenkelig at Luke Bryan står foran et gjennombrudd også her til lands.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 14.08.15
© Roy Søbstad

Kommentarer