Fra YOLO til A4


Trainwreck
USA 2015
Regi: Judd Apatow
Skuespillere: Amy Schumer, Bill Hader, Tilda Swinton, Colin Quinn, Vanessa Bayer, Brie Larson
Manus: Amy Schumer
Musikk: Jon Brion
Aldersgrense: 12 år

TERNINGKAST 4

Amy er en ganske vellykket magasinjournalist på noen-og-tredve. Hun er også grov i kjeften, drikker for mye og går til sengs med nesten hvem som helst. Kort sagt oppfører hun seg slik det bare er menn som får lov til å oppføre seg.

En dag får Amy i oppdrag å portrettintervjue idrettslegen Aaron. Han er fornuftig, idealistisk og kanskje bare litegrann naiv. I motsetning til Amy står han i hvert fall for tradisjonelt feminine verdier. Selvsagt skal de to falle for hverandre.

Regissør Judd Apatow ("The 40-Year-Old Virgin", "Knocked Up") har brukt hele 00-tallet til å portrettere håpløst umodne menn. Med god hjelp av manusforfatter og hovedrolleinnehaver Amy Schumer – opplagt en stigende stjerne – gjør han her det samme med en håpløst umoden kvinne.

"Trainwreck" er morsom når den tuller med tradisjonelle kjønnsrollemønstre. Og den er søt når Amy og Aaron (Bill Hader) får spille ut sine kompliserte følelser for hverandre. Men etter hvert som filmen – i sin alt for lange siste akt – utvikler seg fra å være rølpete til å bli sentimental, føles den også stadig klammere. I likhet med så mange andre grovkornede amerikanske komedier, skal nemlig "Trainwreck" vise seg å være stokk konservativ.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 13.08.15
© Roy Søbstad

Kommentarer