Blod på dansegulvet


Robyn & La Bagatelle Magique
Love Is Free
(Interscope)

TERNINGKAST 4

Det skal godt gjøres å høre at "Love Is Free" er gitt ut i kjølvannet av en tragedie. Førsteinntrykket er tvert i mot at dette fem spor lange mini-albumet må være Robyns mest bekymringsløse utgivelse til dato. Det er som om den svenske popdivaen og hennes faste samarbeidspartner Markus Jägerstedt har bestemt seg for å hedre La Bagatelle Magiques tredjemann – produsentveteranen Christian Falk, som døde av kreft før innspillingene var ferdigstilt – med en real feiring: "Vi tar sorgen ut på dansegulvet," liksom.

Både "Lose Control", "Got to Work It Out" og "Set Me Free" er i hvert fall selvsikre, superfengende "anthems" av den typen Madonna ikke lenger synes i stand til å lage. Og Arthur Russell-coveren "Tell You (Today)", med sin slangeaktige disco-beat og sine ertende blåsere, høres ut til å være skrudd sammen på rent overskudd. Bare tittelkuttet er diskutabelt. Det må være lov å synes at det blir for lite Robyn – hun bidrar kun med tvilsom rapping – og for mange klamme 90-tallsvibber.

Fire innertiere av fem mulige er likevel ikke galt. Og tar man med i betraktningen hvor vanskelig innspillingsprosessen må ha vært, blir "Love Is Free" for en livsbejaende liten triumf å regne.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 27.08.15
© Roy Søbstad

Kommentarer