Sånn passe safari


Karsten og Petra på safari
Norge 2015
Regi: Arne Lindtner Næss, Ina Bye-Hansen
Skuespillere: Nora Amundsen, Elias Søvold-Simonsen, Janne Formoe, Thorbjørn Harr, Hilde Louise Asbjørnsen, Ivar Nørve, Ine Aakre, Terese Mungai, Felicia Formoe
Manus: Alexander Eik
Musikk: Lars Kilevold
Aldersgrense: Alle
Egnethet: Barn

TERNINGKAST 3

Første gang vi møtte Karsten og Petra, for et par år siden, ble de bestevenner. I film nummer 2 og 3 fulgte vi dem på vinterferie og i julefeiringen. Denne gangen får vi være med de to ursøte femåringene helt til Afrika.

Akkurat hvor på det enorme kontinentet vi befinner oss, tar "Karsten og Petra på safari" seg aldri bryet med å fortelle. Til gjengjeld utnytter filmen sin eksotiske setting for alt den er verdt. Mer spilletid brukes på møter med små og store dyr – alt fra termitter til giraffer – enn på å fortelle en sammenhengende historie. Når de tar på seg å finne moren til løvebabyen Leo, får våre venner likevel sjansen til å vise hvor snille, modige og smarte de er.

Karsten og Petra-filmene, som for lengst har vokst seg ut av rammene til Tor Åge Bringsværd og Anne G. Holts bøker, er blitt kritisert for kun å bevege seg på overflaten. Og heller ikke "Karsten og Petra på safari" blir mer enn sånn passe spennende, sånn passe morsom og sånn passe gripende. Bare litegrann mer fantasi og litegrann mer løssluppenhet – foran så vel som bak kamera – kunne ha gitt filmen et betydelig løft. Slik det er, blir den aldri mer enn et sånn passe stykke tidtrøyte for de aller minste.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 03.09.15
© Roy Søbstad

Kommentarer