Jordrotter på helium


Alvin og gjengen i farta
USA 2015
Originaltittel: Alvin & the Chipmunks: The Road Chip
Regi: Walt Becker
Manus: Ross Bagdasarian, Janice Karman, Randi Mayem, Adam Sztykiel
Skuespillere: Jason Lee, Kimberly Williams-Paisley, Tony Hale
Norske stemmer: Stig Henrik Hoff, Espen Sandvik, Christoffer Staib, Erik Skøld
Aldersgrense: Tillatt for alle

TERNINGKAST 2

Som de tre foregående filmene har "Alvin og gjengen i farta" klokkertro på at dens hovedkarakterer (i tilfelle du skulle lure: tre syngende og dansende jordrott... – unnskyld! – jordekorn med smurfestemmer) er helt uimotståelig sjarmerende. Men for alle over 6 år blir de snarere så slitsomme at man tar seg i å lure på hvorfor deres husfar Dave (spilt av den vanligvis morsomme Jason Lee fra TV-serien "My Name Is Earl") ikke har spylt dem ned i do for lenge siden.

Det eneste som føles noen lunde naturlig i denne oppjagede filmen – som skal rekke innom alt fra "Idol"-audition til Mardi Gras-feiring – er integreringen av dataanimasjon med ekte skuespillere. Ellers preges den av kronisk overspill, utenpåklistret sentimentalitet, låter med grufull vokal og replikker som later til å være produsert av en helautomatisk humorgenerator. Den norske dubbingen er i og for seg god, men bidrar på ingen måte til at uttrykket føles mindre kunstig.

Slitne småbarnsforeldre kan sikkert bruke "Alvin og gjengen i farta" til å holde ungene distrahert i én og en halv times tid. Men det blir litt som å gi dem et Happy Meal i stedet for ordentlig middag. Den oppvoksende slekt fortjener egentlig bedre.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 18.02.16
© Roy Søbstad

Kommentarer