Kjønnsorganer i bevegelse


Love
Frankrike 2015
Regi og manus: Gaspar Noé
Skuespillere: Karl Glusman, Aomi Muyock, Klara Kristin, Juan Saavedra, Aron Pages, Vincent Maraval, Jean Couteau, Benoit Debie, Isabelle Nicou, Ugo Fox, Aaron Pages, Déborah Révy, Xamira Zuloaga, Stella Rocha, Omaima S.
Aldersgrense: 18 år

TERNINGKAST 2

Åpningsbildet – en lang, stillestående tagning av et ungt par som onanerer hverandre til utløsning – levner ingen tvil: Her er ingenting faket. Og slik skal det fortsette. "Love" er full av en type scener man ellers må google seg frem til.

Dessverre er sexen det eneste i filmen som overbeviser. Aomi Muyock spiller en pariserinne som er litt for glad i dop, Karl Glusman er den sutrete, selvoptatte amerikaneren hun forelsker seg i. Med tanke på hva disse rollene krever av skuespillerne, er det lett å forstå hvorfor regissør Gaspar Noé (argentineren som sto bak det kontroversielle voldtektsdramaet "Irréversible" i 2002) har måttet ty til uetablerte navn. Muyock og Glusman sliter likevel på en måte man sjelden ser i profesjonelle filmproduksjoner. Og ingen av dem hjelpes av all den platte dialogen de er satt til å fremføre eller en kjærlighetshistorie som må sies å være et godt stykke unna århundrets.

Dermed sitter vi igjen med en hel masse sex. Men det er forunderlig hvor fort også den begynner å føles monoton. At denne anmelder ble snytt for 3D-versjonen – og dermed ikke fikk maksimalt utbytte av ejakulasjonen som går rett i kameralinsen – føles ikke som noe betydelig savn.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 04.02.16
© Roy Søbstad

Kommentarer