Siste dans på lokalet


Pegasus
One Step Closer
(Tylden & Co/Musikkoperatørene)

TERNINGKAST 3

På "One Step Closer" lar Pegasus swing være swing, og går i stedet rett til klinelåtene. Synger på engelsk gjør de tidligere dansebandheltene også. Åpningslåten "Anyway", som mange vil kjenne igjen fra årets MGP, slår an tonen: inderlig, melodiøs voksenpop som verken i tekst eller arrangement viker unna for de aller svulstigste klisjeene.

Om smaken noen ganger svikter dem, skal brødrene Tommy og Ronny Nilsen fra Oppsal likevel ha for melodiene. Flesteparten av disse låtene – som gjerne plasserer seg et eller annet sted mellom supersoft 80-tallsrock og enda softere boybandpop fra 90-årene – gjør akkurat det de skal gjøre: å virke velkjente allerede første gang man hører dem. Dette burde med andre ord gå rett hjem både på "lokalet" og på "Nattønsket".

Det er ikke vanskelig å komme opp med kritiske bemerkninger. Brødrenes sporadiske forsøk på å "rocke" overbeviser ikke – ikke i det hele tatt – og albumet har det umiskjennelig spinkle preget til en hjemmestudioproduksjon. Ikke minst virket også Pegasus flere hakk mindre selvhøytidelige den gang de sang på norsk. Men det er grunn til å tro at kjernepublikummet deres hever seg over denne typen detaljer. Ære være dem for det i så fall.

Originalt publisert på Fædrelandsvennen 18.03.16
© Roy Søbstad

Kommentarer