Tredje runde med nudler og never


Kung Fu Panda 3
USA 2016
Regi: Jennifer Yuh
Manus: Jonathan Aibel, Glenn Berger
Stemmer: Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, David Cross, James Hong, Bryan Cranston, Rebel Wilson, Seth Rogen, Lucu Liu, Mads Mikkelsen
Norske stemmer: Steinar Sagen, Øyvind B. Lyse, Hallvard Lydvo, Nils Ole Oftebro, Elin Sogn, Gaute Skjedstad, Espen Sandvik, Christoffer Staib, Jannike Kruse, Ivar Nørve, Per Skjølsvik
Aldersgrense: 6 år

TERNINGKAST 4

Nei, heller ikke "Kung Fu Panda" er like morsom ved tredje møte. Og akkurat slik de fleste av oss gjør når vi er i ferd med å gå tom for vitser, men likevel ikke vil gi oss, prøver filmskaperne å kompensere med mer støy og større fakter. "Kung Fu Panda 3" – hvor den usannsynlige kampsportmesteren Po blir gjenforent med sin kjødelige far samtidig som han må bekjempe en ny fiende – er kort sagt en litt mer masete og litt mindre sjarmerende variant av de to foregående filmene.

Når det likevel ikke føles som om den kaster bort tiden vår, er det først og fremst på grunn av animasjonen. Man ser det allerede i den gromme tittelsekvensen: Tradisjonell østlig estetikk glir sømløst sammen med vestlig popkultur, alt fra farger til bildekomposisjoner og bakgrunnstablåer er kjærlig utformet for maksimal visuell nytelse. Nesten hvert eneste bilde kunne ha blitt til en fet plakat. Actionsekvensene er dessuten minst like spektakulære og dynamiske som de man forventer å finne i en "voksenfilm".

Du vil med andre ord finne litt av hvert å fryde deg over. Bare ikke forvent å le fullt så høyt og ofte som du gjorde av eneren.

Anmeldelsen er basert på 2D-versjonen med norske stemmer.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 17.03.16
© Roy Søbstad

Kommentarer