Antonsen i særklasse


Grand Hotel
Norge 2016
Regi: Arild Fröhlich
Manus: Megan Gallagher
Skuespillere: Atle Antonsen, Vera Vitali, Håkon Bøhmer, Gard Eidsvold, Arthur Berning, Tone Mostraum, Lars Jørgensen
Musikk: Kåre Christoffer Vestrheim
Aldersgrense: Tillatt for alle

TERNINGKAST 4

Den tungt alkoholiserte forfatteren Axel Farstad (Atle Antonsen) sjekker inn på Oslos mest fornemme hotell. Der skal han enten fullføre en ny roman eller drikke seg i hjel. I resepsjonen står alenemoren Hannah (Vera Vitali), i gangene løper hennes 10 år gamle sønn. Lille Noah (Håkon Bøhmer), som har Tourettes og ikke trives på SFO, trenger en barnevakt.

Vi skjønner hvor vendepunktene i dette trekantdramaet vil komme så snart karakterene er blitt introdusert for oss. Men selv om plottet er av den lett gjenkjennelige sorten, har regissør Arild Fröhlich ("Fatso") og manusforfatter Megan Gallagher (som tidligere har jobbet på amerikanske produksjoner av kaliberet "Evig solskinn i et plettfritt sinn") klart å tilføre det nok varme til at vi etter hvert skal bry oss en god del om disse menneskene. Det er dessuten en fornøyelse å se Atle Antonsen – her med dressen og frisyren til Ari Behn – tilføre sin patenterte grinebiterfigur flere hittil ukjente lag av menneskelighet.

"Grand Hotel" blir markedsført som en komedie og en "feelgood"-film. Den fikk aldri undertegnede til å le høyt, men jeg humret til gjengjeld ofte. Og jeg forlot kinosalen med akkurat den riktige følelsen av oppstemthet.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 07.04.16
© Roy Søbstad

Kommentarer