Eggerøre og rørete tanter


Gilberts grusomme hevn
Norge 2016
Regi: Hanne Larsen
Manus: Hanne Larsen, Kathrine Valen Zeiner
Skuespillere: Simon Hobbel Rosendahl, Gisken Armand, Hannah Dybvand, Frida Hallgren, Egil Hegerberg, Sindre-Bendict Hendrichs
Aldersgrense: 6 år

TERNINGKAST 4

Gilbert (Simon Hobbel Rosendahl) er skikkelig, ordentlig allergisk mot egg. Etter en katastrofal bursdagsfest, blir han faktisk bare kalt "Spybert". Heldigvis får Gilbert sjansen til å begynne på nytt i et nytt nabolag. Men skal han få en plass på ishockeylaget og bli bedre kjent med Line (Hannah Dybvand) i nabohuset, er det ikke nok å bare holde allergien i sjakk. Han må også overliste barnevakten tante Doris (Gisken Armand).

I en film som ellers er befolket av standardkarakterer – de truende guttene, den kule jenta, den eksentriske pappaen (Egil Hegerberg) og den helt normale mammaen (Frida Hallgren) – er det tante Doris som stikker av med showet. Først tror vi at hun bare skal være festlig. Så tror vi at hun er en man burde synes synd på. Men etter hvert skal hun vise seg å være noe så sjeldent som en kompleks barnefilmfigur: litt klovn, litt heks, en god porsjon psykiatrisk tilfelle.

Ut over denne fascinerende skikkelsen – og Armands energiske innsats for å selge henne inn til oss – er det lite ved "Gilberts grusomme hevn" som føles eksepsjonelt. Den er bare akkurat sånn passe søt og rar. Har man nylig vokst fra "Karsten og Petra", er sjansen likevel god for at man vil more seg.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 15.09.16
© Roy Søbstad

Kommentarer