Woody som forventet


Café Society
USA 2016
Regi og manus: Woody Allen
Skuespillere: Jesse Eisenberg, Blake Lively, Kristen Stewart, Steve Carell, Parker Posey
Aldersgrense: 12 år

TERNINGKAST 3

Woody Allen har ikke senket tempoet på sine gamle dager – han fylte 80 i fjor og leverer fremdeles en film i året – men ambisjonsnivået er ikke lenger veldig høyt. "Café Society" er nok en katalog over velkjente Woody-troper.

Handlingen utspiller seg i jazzens og Hollywoods 1930-tall. Settingen er delvis Los Angeles og delvis New York. Og i sentrum for det hele står et urtypisk allen'sk trekantdrama: Unge, ambisiøse Bobby (Jesse Eisenberg) søker lykken hos sin filmmogulonkel Phil (Steve Carell), men ender i stedet opp med å falle for hans elskerinne Vonnie (Kristen Stewart). Mange mer eller mindre overraskende vendinger senere, skal alle ha lært seg noen lekser om livets små og store ironier.

"Café Society" er ikke uten sin sjarm. Skuespillerne får mye ut av noen tynt skrevne roller og rent visuelt er filmen – liksom bare kafeer, nattklubber og mansions i de lekreste fargetoner – ganske enkelt en nytelse. Men innhold og innsikt og slikt er det dårlig med. Ikke engang one-linerne – kanskje bortsett fra "Livet er som en komedie skrevet av en sadist" – føles minneverdige. Dette er kort og godt akkurat en sånn film man forventer fra den sene Woody Allen. Og neste år kommer enda en.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 06.10.16
© Roy Søbstad

Kommentarer