Snøbasing for voksne


Supervention 2
Norge 2016
Regi: Even Sigstad, Filip Christensen, Jan Petter Aarskog, Lasse Nyhaugen
Manus: Jan Petter Aarskog
Medvirkende: Aksel Lund Svindal, Jesper Tjäder, Terje Håkonsen, Marcus Kleveland, Anders Backe, PK Hunder, Fredrik Evensen, Anja Alme Gardli, Eirik Finseth, Asbjørn Eggebø Næss, Tiril Sjåstad Christiansen, Linn Cecilie Mæhlum
Aldersgrense: Tillatt for alle

TERNINGKAST 5

Jeg skal være ærlig: Snowboarding og moderne skisport er ting jeg virkelig ikke har greie på. Så ille er det faktisk, at jeg i forkant av "Supervention 2" måtte sjekke Wikipedia for å finne ut hvem Aksel Lund Svindal og Terje Håkonsen er. Heldigvis viste filmen seg å ikke kreve annet enn et minimum av innlevelsesevne.

Vi følger superalpinisten Svindals vei fra sykesengen til verdenstoppen og tilbake igjen. Vi følger en gjeng brettgærninger som kaster seg ut i det ene stuntet mer umulig enn det andre. Vi følger en annen gærninggjeng som ikke kan finne bratte nok bakker å sette utfor på skiene sine. Og ved hjelp av droner, helikoptere og hjelmkameraer, fanger "Supervention 2" alle sammen i bilder så vakre at man får lyst til å fryse dem, printe dem ut og henge dem på veggen.

Og hver gang filmen så smått begynner å føles monoton – når enda et svev i "slow motion" blir fulgt av en runde "high fives" og et "Sjukt fett, ass!" – kommer en ny sekvens som får suget i magen tilbake. Ikke trenger den å være mer spektakulært enn den forrige heller: Adrenalinnivået i kinosetet er det samme enten man ser noen skli på et trapperekkverk i Oslo eller stupe ned en 90 graders fjellskrent i Alaska.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 27.10.16
© Roy Søbstad

Kommentarer