Matt dragedreper


The Great Wall
USA 2016
Regi: Yimou Zhang
Manus: Max Brooks, Edward Zwick, Marshall Herskovitz, Tony Gilroy
Skuespillere: Matt Damon, Pedro Pascal, Willem Dafoe, Tian Jing, Andy Lau
Aldersgrense ikke oppgitt

TERNINGKAST 3

Denne Matt-Damon-redder-Kina-fra-drager-røvehistorien sparer ikke akkurat på de visuelle effektene. Dessverre er ikke engang de visuelle effektene noe særlig å skryte av.

På leting etter svartkrutt i et slags mytologisk oldtidskina, oppdager handelsmannen William (Damon) den egentlige grunnen til at innbyggerne har reist en enorm mur rundt riket sitt: De prøver å holde hordene av grønne, menneskeetende drager ute.

Det er mulig å kjenne igjen den visuelle signaturen til regissør Yimou Zhang ("Flygende dolker", "Hero") i hans første produksjon med et amerikansk stjernenavn på plakaten. Den er der i svermene av susende piler og i de overdådige tablåene av fargesterke armeer. Men i det store og hele får Zhang skuffende lite ut av både manus, skuespillere og sitt åpenbart rause effektbudsjett. Å se "The Great Wall" føles i grunnen som å se et hvilket som helst annet hollywoodsk dataanimasjonsbonanza: Historien er oppskriftsmessig, karaktertegningene tynne og monsterne ser akkurat ut som filmmonstre pleier å gjøre.

Kan hende vil den jevne 13 år gamle gutt synes at dette er stas. Men de fleste andre kommer til å famle etter mobilen sin så snart det første drageangrepet er overstått.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 16.02.17
© Roy Søbstad

Kommentarer