Unge helter, gammel oppskrift


Trio – Jakten på Olavsskrinet
Norge 2017
Regi: Eva Dahr
Manus: Morten Hovland, Trond Morten K. Venaasen
Skuespillere: Naomi Lien Hasselberg, Bjørnar Lysfoss Hagesveen, Henrik Hines Grape, Franziska Tørnquist, Reidar Sørensen, Per Kjerstad, Minh-Khai Phan-Thi, Bernt Bjørn, Ole Vidar Skogheim
Aldersgrense: 9 år

TERNINGKAST 4

Etter tre sesonger på NRK Super, takler Nora, Simen og Lars overgangen til det store lerretet uten alt for alvorlige problemer.

Det er klart at hver generasjon skal ha sine Hardy-gutter og -jenter. Og siden vi tross alt lever i 2017, er det klart at historiene om dem må låne fra Dan Brown og at teknologien må spille en viktig rolle. I så måte skuffer da "Jakten på Olavsskrinet" heller ikke.

Som tittelen antyder, blir våre tre unge, rettskafne og handlekraftige helter blandet inn et kappløp om å finne det mystiske skrinet til Olav den hellige. Motstanderen deres er en skurk av den klassiske Bond-skolen. Hun har eksotisk aksent og katt på fanget og det hele. Jakten går gjennom stor deler av Norge. Folk blir kidnappet. Krypter blir utforsket. Koder blir knukket. Og i det hele tatt: Én time og 17 minutter blir effektivt gjort unna.

I likhet med de gamle Hardy-bøkene har disse Trio-historiene noe litt mekanisk over seg. Nå er det på sett og vis vis greit å holde seg til oppskriften i slike serier – et sted skal jo målgruppen bli kjent med klisjeene – men bare litegrann mer humor og fortellermessig overskudd hadde neppe skadet. "Jakten på Olavsskrinet" skal likevel ha for ikke å kjede oss.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 16.02.17
© Roy Søbstad

Kommentarer