Gøy med superkrefter


Power Rangers
USA 2017
Regi: Dean Israelite
Manus: Burk Sharpless, Ashley Miller, Zack Stentz, John Gatins, Matt Sazama
Skuespillere: Elizabeth Banks, Naomi Scott, Becky G., RJ Cyler, Dacre Montgomery, Ludi Lin
Aldersgrense: 12 år

TERNINGKAST 4

"Power Rangers" viser at det å redde Jorden fra utslettelse ikke trenger å være så himla høytidelig.

Historien er en sånn man kunne sverget på å ha hørt før. Fem high school-outsidere – veldig politisk korrekt sammensatt både etnisk og kjønnsmessig – snubler over en utenomjordisk farkost som gir dem superkrefter. Snart skal det vise seg at gjengen er utvalgt til å redde Jorden fra en urgammel trussel.

Det beste med "Power Rangers", som er et forsøk på å gjenopplive en gammel TV- og filmmerkevare, er at den ikke tar seg selv veldig høytidelig. Etter de siste årenes utallige grimme tenåringsdystopier (type "The Hunger Games" og "The Maze Runner") og pretensiøse superheltepos (type "X-Men" og "Batman"), føles det befriende å se unge mennesker som faktisk synes det er gøy å bli sendt ut på eventyr med overnaturlige krefter. Og, ved nærmere ettertanke, er ikke det sånn de fleste ville ha reagert?

Fjorårets store TV-overraskelse, den på mange måter beslektede "Stranger Things", hadde mer sjarm og et sterkere "sense of wonder". "Power Rangers" lykkes likevel med det den prøver på: Å få verden til å virke som et litt mer spennende og litt mer rettferdig sted i et par timer.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 24.03.17
© Roy Søbstad

Kommentarer