fredag 10. mars 2017

Pål sine sideprosjekter


Waaktaar & Zoe
World of Trouble
(Drabant/Musikkoperatørene)

TERNINGKAST 3

Pål Waaktaar-Savoys nye har noe til felles med stort sett alle andre a-ha-sideprosjekter: Det setter ikke veldig dype spor.

a-has viktigste låtskriver holder seg innenfor komfortsonen også utenfor a-ha. "World of Trouble" består av 10 sanger som alle klokker inn på mellom 3,24 og 4,32 minutter. Pål Waaktaar-Savoy håndterer de fleste instrumentene selv mens det unge, ubeskrevne bladet Zoë Aphrodite Gnecco står for vokalen. Og det låter som, tja, noe midt mellom a-ha og The Beatles tilsatt et lite drypp Lana Del Rey.

Flere av låtene er hørverdige – utypisk temposterke "Tearful Girl" og veldig McCartney-ballade-aktige "They to Me and I to Them" er favorittene her i gården – og ingen av dem er egentlig mulige å mislike. Men den oser ikke akkurat av nødvendighet, denne mildt melankolske voksenpopen. Snarere høres den ut som man forventer fra en voksen, fetert låtsnekker med eget hjemmestudio og mye fritid: ikke akkurat retro og ikke akkurat moderne, ikke akkurat kjedelig og ikke akkurat spennende.

Også a-ha-albumene har en tendens til å bli temperaturløse i lengden. Til gjengjeld pleier de å ha i hvert fall et eller to ordentlige høydepunkter. Det mangler dessverre "World of Trouble".

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 04.03.17
© Roy Søbstad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar