tirsdag 30. mai 2017

Stort band, liten Steven


Little Steven
Soulfire
(UME/Universal)

TERNINGKAST 4

Bruce Springsteen og Tony Sopranos høyre hånd inviterer til en god, gammeldags "rock, soul & blues revue" på sitt første soloalbum siden 1999.

Med tanke på hvor politiske 80-tallsplatene hans var, skulle man kanskje tro at det var Donald Trumps presidentskap som hadde fått Steven Van Zandt til å sparke i gang solokarrieren igjen. Men det er lite av den gamle aktivismen å spore på "Soulfire". Albumet er snarere å se som en eneste lang kjærlighetserklæring til musikken som gjaldt den gang han, Bruce og Southside Johnny regjerte på klubbene i New Jersey.

Det er Chicago-blues i "Blues Is My Business", Motown-soul i "Love on the Wrong Side of Town", doo wop i "The City Weeps Tonight", funk i "Down and Out in New York City" og, sannelig, et snev av spagetti-western i "Standing in the Line of Fire". Det kan diskuteres om Van Zandt har stemme til å yte dette materialet rettferdighet – beskrivelsen "sjarmerende" ligger nærmere enn "imponerende", for å si det sånn – men til gjengjeld kompenserer 15-mannsbandet The Soul Disciples med alt lydbildet kan bære av kor, blåsere og gitarer.

Og det store, varme hjertet som ligger til grunn for prosjektet, er ikke et øyeblikk til å ta feil av.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 27.05.17
© Roy Søbstad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar