Kjærlighet bak glass


Everything, Everything
USA 2017
Regi: Stella Meghie
Manus: J. Mills Goodloe
Skuespillere: Amandla Stenberg, Nick Robinson, Ana de la Reguera, Anika Noni Rose
Aldersgrense: Tillatt for alle

TERNINGKAST 4

Tilværelsen kan føles som et fengsel for noen og en hver når man er 18. Men for Maddy (Amandla Stenberg fra "The Hunger Games") er det helt reelt.

Maddy har noe som kalles "alvorlig kombinert immunsvikt", og ett eneste sekund i friluft kan være nok til å drepe henne. Det sosiale livet hennes består derfor av å se på TV sammen med mamma. Men så en dag flytter Olly (Nick Robinson fra "Jurassic World") inn i nabohuset. Olly er skater, har et lurt smil og går alltid kledd i sort. Allerede første kveld er Maddy og han i gang med å sende prøvende, flørtete tekstmeldinger til hverandre.

Man ser hver eneste (melo-)dramatiske vending komme på lang avstand. Men det er ingen grunn til å tro at målgruppen – som definitivt ikke er mannlige filmanmeldere godt over 40 – kommer til å klage av den grunn. Selv om "Everything, Everything" oppfyller hver eneste romantiske forventning hjertet måtte ha, gjør den det nemlig på et så liketil og lekent vis at ingen vil sitte igjen og føle at de er blitt snakket ned til. Og filmens to hovedpersoner er faktisk søte sånn helt på ordentlig.

Selv den mannlige filmanmelderen over 40 ser heller mer av dette enn enda en grim tenåringsdystopi av "Hunger Games"-typen.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 01.06.17
© Roy Søbstad

Kommentarer