torsdag 8. juni 2017

Rock med Instagram-filter


Dan Auerbach
Waiting on a Song
(Nonesuch/Warner)

TERNINGKAST 4

Det blir sol, sommer og 70-tall når halvparten av The Black Keys prøver seg på egen hånd.

Stort sett all rockmusikk er retrobasert nå til dags. Noe så spesifikt som dette er det likevel sjelden man hører. "Waiting on a Song" mangler i grunnen bare en entusiastisk DJ og litt vaskemiddelreklame mellom låtene for å høres akkurat ut som et kalifornisk radioprogram anno 1975. Det er så man får lyst til å anklage Dan Auerbach for å bedrive hul pastisjvirksomhet. Men, altså, det skal sannelig godt gjøres å ikke bli forført av disse låtene.

Fra tittelsporet smelter som en softis over fingrene en varm sommerdag til "Show Me" suser inn i solnedgangen med toppen nede en bekymringsløs halvtime senere, er det andre soloalbumet til The Black Keys-frontmannen, Lana Del Rey-produsenten og Jack White-nemesisen Auerbach den rene oppvisningen i godt låtskriverhåndverk og tidsriktige produksjonstricks.

Mark Knopfler og Duane Eddy bidrar med noen ytterst karakteristiske gitarsoli. John Prine og Pat McLaughlin kan notere seg for en co-credit. Auerbach selv synger stadig bedre. Og konsulenten med ansvar for musikken neste gang Hollywood skal filmatisere en eller annen halvt glemt TV-serie fra 70-tallet, trenger bare å høre her.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 02.06.17
© Roy Søbstad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar