tirsdag 15. august 2017

God mat, fornøyelig prat


The Trip to Spain
Storbritannia 2017
Regi: Michael Winterbottom
Manus: Andrzeja Mularczyka, Krzysztof Zanussi
Skuespillere: Steve Coogan, Rob Brydon, Marta Barrio, Claire Keelan, Margo Stilley
Musikk: Wojciech Kilar
Aldersgrense: Tillatt for alle

TERNINGKAST 5

For tredje gang får vi gleden av å følge to av Englands morsomste menn på tur.

Alle som har sett "The Trip" og "The Trip to Italy", vet akkurat hva de kan forvente av "The Trip to Spain": en løst stukturert blanding av reiseprogram, reality-show og improvisert komedie, hvori de britiske skuespillerne Steve Coogan og Rob Brydon spiller – får vi tro – lett karikerte versjoner av seg selv.

Heller ikke denne gangen skjer det all verden. Brydon skal anmelde spanske restauranter, Coogan fabler om en selvbiografisk bok og ellers går det i spising og prating i pittoreske omgivelser. Men når konversasjonen befinner seg på dette nivået, blir det en fornøyelse å være flue på veggen allikevel.

De to herrene gjør til en hver tid sitt ytterste for å overgå hverandre i namedropping, historiekunnskap, populærkulturelle fun facts og – selve paradegrenen – imitasjon av kjente mennesker. Begge er kultiverte nok til å kunne sitere lange passasjer fra både Shakespeare og Monty Python, begge kan kan gjøre hysterisk presise etterligninger av alle fra Roger Moore til Mick Jagger. Og under det hele synger en tone av mild, mannlig midtlivskrise.

Det er så man ved reisens ende får lyst til å takke for turen.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 10.08.17
© Roy Søbstad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar