tirsdag 29. august 2017

Tramp på en emoji


Emojifilmen
USA 2017
Originaltittel: The Emoji Movie
Regi: Anthony Leondis
Manus: Eric Siegel, Anthony Leondis
Amerikanske stemmer: T.J. Miller, James Corden, Patrick Stewart, Rob Riggle, Ilana Glazer
Musikk: Patrick Doyle
Aldersgrense: 6 år

TERNINGKAST 1

Har du noen gang hatt lyst til å se en film om livet inne i en smarttelefon? Selvsagt har du ikke det.

Filmer kan baseres på så mangt. Alt fra romaner, skuespill, tegneserier og sit-coms til dataspill kan fungere. De kan fungere fordi filmskaperne får et univers og et sett karakterer å ta utgangspunkt i. Men at det også skulle være mulig å lage en severdig film om emojis – altså de teite, små symbolene folk henger på meldingene sine når de ikke klarer å uttrykke seg med ord – kan herved anses som grundig motbevist.

"Emojifilmen" følger en gul runding som heter Gene i hans forsøk på å bli en emoji som alle de andre emojiene. Ferden går gjennom en grell, absurd marerittverden av apper og levendegjorte nettroll og mobilvirus.

"LEGO®filmen" (2014) lyktes helt sykt mye bedre i sitt forsøk på å blande reklame med satire. "Innsiden ut" (2015) lyktes helt sykt mye bedre med å gi liv til noe så abstrakt som følelser. "Emojifilmen" er kun et masete, skravlete, desperat forsøk på å tjene penger på noe som er i tiden.

Foreldre, vær så snill å ikke ta med ungene på denne filmen. Ikke bare risikerer dere å gjøre deres egne avkom dummere, men Sony kan også bli oppmuntret til å lage flere emojifilmer.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 24.08.17
© Roy Søbstad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar