tirsdag 5. desember 2017

Status: Det er komplisert


Solsidan – Filmen
Sverige 2017
Originaltittel: Solsidan
Regi: Måns og Felix Herngren
Manus: Jesper Harrie
Skuespillere: Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin, Malin Cederbladh, Sven Wollter
Aldersgrense: Tillatt for alle

TERNINGKAST 4

I den svenske forstaden er alt ved det samme – bare annerledes.

To år er gått siden siste episode av den enormt populære tv-serien "Solsidan", og når "Solsidan – Filmen" tar opp tråden igjen, er det med en sjokkbeskjed: Alex (Felix Herngren) og Anna (Mia Skäringer) skal skilles. Dermed er det duket for komplikasjoner i villaidyllen. Og ikke bare må venneparet Fredde (Johan Rheborg) og Mickan (Josephine Bornebusch) forholde seg til Alex og Anne sine nye partnere, men outsiderne i omgangskretsen, Ove (Henrik Dorsin) og Anette (Malin Cederbladh), er også på desperat jakt etter en sæddonor.

Å se "Solsidan – Filmen" føles som å se tre episoder av serien på rappen. Det lengre formatet gir regissørene Måns og Felix Herngren muligheten til å dvele litt mer i scenene og gå litt mer i dybden på konfliktene, men de anstrenger seg ikke nevneverdig for å gjøre filmen mer, vel, filmatisk. "Solsidan – Filmen" ser akkurat ut som den tv-komedien den er.

Gleden ligger i stedet akkurat der den pleide å ligge: i typetegningene og gjenkjennelsesfaktoren. Er man huseier på 30, 40 eller 50 og har man hatt en trøblete relasjon eller to, er sjansen overveldende stor for at man vil humre av "Solsidan – Filmen".

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 30.11.17
© Roy Søbstad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar