mandag 15. januar 2018

Paranoia på pendlertoget


The Commuter
USA 2017
Regi: Jaume Collet-Serra
Manus: Philip de Blasi, Byron Willinger
Skuespillere: Liam Neeson, Vera Farmiga, Patrick Wilson, Sam Neill, Jonathan Banks, Elizabeth McGovern
Aldersgrense: 15 år

TERNINGKAST 3

"The Commuter" minner litt om "Speed", litt om "Strangers on a Train" og litt om hver eneste Liam Neeson-thriller fra de siste 10 årene.

Siden Liam Neeson allerede har laget tre filmer sammen med den spanske regissøren Jaume Collet-Serra – "Ukjent ID", "Non-Stop" og “Run All Night" – er det ingen premie for å gjette at "The Commuter" er nok en effektiv, men litt gammeldags og egentlig ganske dustete thriller.

Neeson spiller en eks-politimann – gjør han ikke alltid det? – som nå lever et hektisk forsikringsselgerliv. En dag kommer en fremmed kvinne (alltid severdige Vera Farmiga) til ham med et tilbud: Hvis han klarer å identifisere en viss person på toget hjem, skal han få 100 000 dollar. Men tilbudet blir snart til en trussel: Hvis han ikke klarer oppgaven, kommer kona og sønnen hans til å bli drept.

Vendingene i plottet vil antakelig få deg til å himle med øynene mer enn én gang. Men skulle du først sette pris på effektive dustethrillere – slike hvor en stadig mer paranoid, men likevel aldri usympatisk Liam Neeson løper fra togvogn til togvogn og slår folk på kjeften – kommer du i det minste ikke til å kjede deg. Sånn sett må "The Commuter" sies å fungere akkurat slik B-filmer skal.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 11.01.18
© Roy Søbstad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar