lørdag 6. januar 2018

Vi som elsket Morrissey


Morrissey
Low in High School
(BMG/Warner)

TERNINGKAST 2

Morrissey gjør sitt beste for å skremme bort det han måtte ha igjen av publikum.

Morrissey har i senere år gjort seg selv til en skikkelse det er nesten umulig å like. Her er mannen som syntes at Utøya-massakren i 2011 var en passende anledning til nok en gang å slå et slag for sin fanatiske vegetarisme. Før noen engang hadde rukket å tørke tårene, uttalte han at "dette er ingenting mot det som skjer på McDonald's og Kentucky Fried Shit hver dag". Ikke har de siste albumene hans vært noe å rope hurra for heller.

Nå finnes det glimt av gammel storhet også på "Low in High School". Men selv de i utgangspunktet mest tiltalende låtene – "My Love, I'd Do Anything for You", "Jacky's Only Happy When She's Up on the Stage" og "Spent the Day in Bed" – forsures av Morrisseys høyst diskutable politiske analyser og generelle misantropi. Han pleide å ha vidd. Nå er han bare kjip. Og det hjelper ikke at de musikalske arrangementene er bombastiske der The Smiths og de tidlige soloalbumene pleide å være elegante.

Å lytte til en låt som "Who Will Protect Us from the Police?", føles som å lytte til et gubbete Facebook-innlegg tonesatt med en kakofoni av billige synther og dundrende trommer. Tenk at det skulle ende slik.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 04.01.18
© Roy Søbstad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar