mandag 4. juni 2018

Seilerlivets gleder og farer


Adrift
USA 2018
Regi: Baltasar Kormákur
Skuespillere: Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas
Musikk: Volker Bertelmann
Aldersgrense: 9 år

TERNINGKAST 4

"Adrift" vil få deg til å tenke gjennom den romantiske verdensomseilingen du har planlagt én gang til.

I 1983 tok de unge, nyforelskede seilerbomsene Tami Oldham (her spilt av Shailene Woodley fra "Divergent"-filmene) og Richard Sharp (Sam Claflin fra "The Hunger Games"-filmene) på seg å føre en 55 fots lystbåt fra Tahiti til San Diego. Marerittet begynte da de to seilte rett inn i en storm av historiske proporsjoner.

"Adrift" forteller sin historie på to parallelle tidsplan. Mens Tami i nåtid kjemper for å holde seg selv og en hardt skadet Richard i live i et vrak av en båt, fortoner de bekymringsløse flashbackene med sine tropiske øyer og røde solnedganger seg stadig mer som en romantisk drøm. Filmen antyder da også ganske tydelig at Tami i blant hallusinerer.

Det springende punktet blir om man kjøper den smått M. Night Shyamalan-aktige plot-twisten manusforfatterne har funnet det nødvendig å utstyre denne i utgangspunktet sanne fortellingen med. Undertegnede begynte å irritere seg så snart han så den komme. Men mer kynisk enn at jeg – mye takket være en Woodley som virkelig går "all in" i sin krevende rolle – felte en rørt, liten tåre mot slutten av filmen, er jeg nå likevel ikke.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 30.05.18
© Roy Søbstad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar