Filmanmeldelse: KuToppen


KuToppen
Norge 2018
Regi: Lise Osvoll
Manus: Anne Elvedal
Stemmer: Henriette Faye Schjøll, Fridtjov Såheim, Bjarte Tjøstheim, Jan Martin Johnsen, Mats Eldøen, Sigrid Bonde Tusvik, Marit Andreassen, Charlotte Frogner, Arif, Unge Ferrari
Aldersgrense: Tillatt for alle

TERNINGKAST 4

"KuToppen" er helt grei reklame for Dyreparken.

Ja, det er Dyreparken i Kristiansand som står bak "KuToppen". Formålet er selvsagt å trekke folk til bondegården de har der ute. Men, som vi vet etter å ha sett et utall amerikanske animasjonsfilmer laget for å selge plastfigurer og hamburgere, trenger ikke filmen å være dårlig av den grunn.

Selve historien her, om kalven Klara som vil redde pappas gård fra å bli overtatt av et Segway-kjørende kapitalistsvin (!), er riktig nok ikke fri for logiske brister. Men for eksempel det at alle figurene har forskjellige dialekter, bidrar bare til å gi dem karakter og sjarm: Hønen Chickolina er en kaklende nordlending, geiten Gaute er en myk og engstelig moldenser og sauen Bærnt er en manisk gressklippende trønder.

Det visuelle – heldigitalt som i "Knutsen og Ludvigsen", ikke stop motion-basert som i "Hakkebakkeskogen" og "Flåklypa" – er akkurat så proft som vi forventer fra Qvisten Animation, og de musikalske bidragene fra artister som Black Debbath, Arif & Unge Ferrari og Odd Nordstoga lyder like gjennomarbeidede som de er varierte.

I det hele tatt: Landets småbarnsforeldre må nok belage seg på en tur innom Dyreparken neste sommer også.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 17.10.18
© Roy Søbstad

Kommentarer