Flying Crap - Quartfestivalen 2002

Bilde fra Hovefestivalen i 2007

Flying Crap
Quartfestivalen 2002
Hallen, Odderøya 6. juli

TERNINGKAST 5

Selvsagt var det Turboneger som eide lørdagen på Quart. Men før de gjenforente deathpønk-legendene inntok scenen i Bendiksbukta, skulle vi bli tuktet av våre lokale helter i Flying Crap.

Det lå mye spenning i lufta før gutta gikk på scenen i Hallen. Bandets beryktede opptreden i 1995 førte som kjent til at vokalist Rune Tengs (tidligere Thorbjørnsen) fikk 45 dagers ubetinget fengsel og at bandet ble bannlyst fra festivalen på livstid. Det skjedde etter at Tengs avfyrte åtte skarpe skudd med hagle i Tresse. Selv om bandet nå var blitt benådet av Quart-ledelsen, var det ingen som visste hva de kunne finne på. At de skulle ha roet seg ned, “blitt voksne” eller noe lignende, var det vel ingen som hverken trodde eller håpet på.

Selv om det neppe kan sies at bandet overgikk seg selv i “farlige” påfunn, så var det ikke noe å si på viljen. Det skortet ikke på eksplosivene, for å si det sånn. Spesielt inntrykk gjorde en av sceneslavene i heldekkende hvitt, som med raketter festet til kroppen stagedivet bare for å møte betonggulvet på mest mulig kontante måte. Stilpoeng går også til Julian Skaugvolldal som ikke viste noen nåde da han avlivet gitaren sin med motorsag. Ellers ble TV’er sprengt med hjemmelaget kanon og dopapir i generøse mengder skutt over scenen.

Men selv om de ikke akkurat jobber for å unngå harry-stempelet (de hadde en dass stående foran trommesettet, ferchrissakes!), har heldigvis Flying Crap også musikalske muskler å vise til. Det var ingenting som tydet på at dette bandet har ligget mer eller mindre i dvale i fem år. Aggressivt, tett og fort, akkurat som før. Et perfekt soundtrack til gjennomgangstemaene knulling, driting og heroin.

Og mens røyken i Hallen begynte å legge seg, tuslet alle mann ned i Bendiksbukta for å se hva Hertugen & Co hadde å stille opp med. De skulle jobbe hardt for å overgå Flying Crap denne kvelden.

Originalt publisert i Stimuli 4/2002
© Tekst: Roy Søbstad/Foto: Thor Erik Schrøder, Scanpix

Kommentarer