Café Romantica - Fairground Dreams


Café Romantica
Fairground Dreams
Krank Diskoz 2003

Svein Vidar Eilevstad er ikke bare en av Kristiansands mest særegne artister, han må også være en av de mest produktive. Fairground Dreams er intet mindre enn hans sjette fullengdes CD under Café Romantica-navnet siden 1998. Mens de tidligere utgivelsene har kommet ut i tildels svært begrensede opplag på den egne labelen Lundberg Musikkselskap, har han denne gangen gått i kompaniskap med Filip Ring Andersen og hans (litt) større selskap Krank.

Men selv om opplaget er større og distribusjonen bedre, har ikke Eilvestads musikk blitt lettere tilgjengelig av den grunn. Snarere tvert imot. Tidligere forsonende elementer av for eksempel country og streit visesang, er denne gangen skjøvet i bakgrunnen til fordel for en særegen form for mørk, upolert psykedelia. De desperate understrømningene har i større grad fått komme til overflaten. Lydbildet er preget av uforutsigbare klanger, Eilevstads stemme er intens og klagende. Det er stemningsfullt, til tider vakkert i all sin desperasjon, men også ganske krevende i større doser.

Heldigvis er Eilevstad en habil melodisnekker, og de mer popete elementene gir musikken den nødvendige kontrasten som skal til for at dette ikke blir for innadvendt og ugjennomtrengelig. Albumet vokser ved gjentatte gjennomlyttinger.

Svein Vidar Eilevstad spiller de aller fleste instrumentene selv, men på åpningssporet "Falling In" bidrar Tara Øverland med vokal og den tidligere Cirkus Gilmour-kompanjongen Jarle Labdon med gitar. Det er da også blitt et av platas definitive høydepunkter.

Originalt publisert i Stimuli 1/2003
© Roy Søbstad

Kommentarer