Nova Caine - Charlie’s Bar 24.10.03


Nova Caine
Charlie’s Bar 24.10.03

Samtidig med at de middelaldrende herrene i Dum Dum Boys underholdt på Kick, varmet det ferske Kristiansandsbandet Nova Caine opp for sin forestående Europaturné på Charlie’s. Det ble en svett aften med surf- og punkrock for noen titalls frammøtte.

Den sentrale skikkelsen i Nova Caine er Terje Moen, som hadde sin mest aktive periode den gang Dum Dum fremdeles kunne gjøre krav på å tilhøre norsk rocks framtid. Mange vil sikkert huske ham fra band som Ave og Blått Tog, mens han de siste årene først og fremst har konsentrert seg om billedkunsten.

Men selv om Moen skriver låtene, spiller gitar og synger, er han en ganske tilbakeholden frontmann. Energiutfoldelsen overlater han istedet til sine noe yngre makkere Nils Olav Drivdal og Dan Korneli, som trakterer henholdsvis bass og trommer. Sammen spiller de tight og tøff rock med klare innslag av surf, punk og rockabilly.

Problemer med en monitor er nok forklaringen på at de innimellom sang nesten like surt som undertegnede. Men sånt er det vel knapt noen som bryr seg om. Punk har tross alt aldri vært noen presisjonssport.

Bandet får ellers pluss for selvprodusert videomateriale og betimelige dedikasjoner til Elliott Smith og Johnny Cash.

Det var i det hele tatt god stemning på Charlie’s denne fredagskvelden. Jentene danset foran scenen og ølet fant veien ned i takknemmelige mager. Terje Moen skal være velkommen tilbake på scenen, og Nova Caine ønskes med dette en god Europatur.

Originalt publisert på gratisavisen Stimulis hjemmeside i 2003
© Roy Søbstad

Kommentarer