Thulsa Doom - Keyboard, Oh Lord! Why Don't We?


Thulsa Doom
Keyboard, Oh Lord! Why Don't We?
Big Dipper 2005

TERNINGKAST 5

Dette vet vi: Thulsa Doom er han slemmingen som drepte mora til Conan, og med det skapte den grinete barbaren vi alle er så glade i. Og "Keyboard, Oh Lord! Why Don't We?" er en tekstlinje fra Paul McCartney og Stevie Wonders 80-tallssviske "Ebony and Ivory".

Man kan trygt si at Thulsa Doom (bandet, altså!) har et uhøytidelig forhold til popkulturelle referanser. Det høres i musikken deres også - alt har sin plass bare det føles riktig.

Men akkurat stonerrocken som dominerte de to første platene later til å være et tilbakelagt stadium. Riktignok rockes det fremdeles med bred benføring, men Thulsa Doom er blitt veldig glade i vokalharmonier - noe som gir denne plata en tiltalende melodisk ferniss. Gode eksempler på det er den fin-fine coveren på The Beach Boys' "Tears in the Morning" og deres egen "Need the Air". Med sistnevnte har de faktisk laget en utmerket sommerlåt for deg som synes at Jim Stärks forsøk på det samme blir for slappe.

Og selv om ikke alle låtene sitter like godt som de nevnte, står albumet som helhet knapt nok tilbake for hva for eksempel Queens of the Stoneage eller Foo Fighters driver med. Dette er med andre ord albumet Span har vist seg ute av stand til å lage.

Eller for å si det på en annen måte: "Keyboard, Oh Lord! Why Don't We?" er plata du vil høre på idet du tordner inn i solnedgangen i en rød Mustang mens den framtunge blondinen i passasjersetet smiler skjelmsk og stryker en hånd over låret ditt. Du retter på solbrillene og tenner en Lucky Strike til - trygg i vissheten om at den onde Doctor Doom ligger begravd i de rykende ruinene av slottet sitt et sted langt der bak.

Originalt publisert på hjemmesiden til Radio Ung i 2005
© Roy Søbstad

Kommentarer