Godt fra undergrunnen


Lovlydia & The Cast of Ludo
Sound Asleep
(Fedi Forma Records)

TERNINGKAST 4

At Lovlydia snart får en eller annen form for gjennombrudd, kunstnerisk eller kommersielt, begynner å bli på tide. «Sound Asleep» er ikke mindre enn Frode Nielsens åttende fullengder under dette navnet. I tillegg kommer et ukjent, men stort antall beslektede prosjekter og utgivelser.

Men at Lovlydia aldri har vokst seg ut av Kristiansands undergunn, er egentlig ikke så rart. Uttrykket har ofte vært veldig lo-fi og litt sånn utstudert utilgjengelig. Spesielt vokalen har til tider vært en utfordring å høre på. Derfor kommer det som en hyggelig overraskelse at «Sound Asleep» viser seg å være en såpass imøtekommende plate.

Musikken er fremdeles en slags slacker-indie, halvt søvnig og halvt cool, men melodiene er blitt tydeligere, hooksene flere og refrengene sterkere. Frode Nielsen fremstår kort og godt som en mer fokusert låtskriver enn tidligere. Dessuten har han nå et band som tilfører låtene hans en dynamikk de tidligere har manglet. Når The Cast of Ludo får breie seg med flere crescendoer av nesten Neil Young'sk format på 10 minutter lange «My Side Had Sparks», virker det rett og slett som at de synes det er gøy å spille rock. Og det er jo akkurat som det burde være.

Nielsens stemme er fremdeles et omtrentlig instrument og lydbildet er til tider litt fattig på trøkk. Men inntrykket man sitter igjen med, er at Lovlydia & The Cast of Ludo endelig er klare for å kommunisere med flere enn bare sin egen lille krets. Det har de fortjent å lykkes med.

«Sound Asleep» er, tidsriktig nok, gitt ut på vinyl – i et lekkert cover signert kristiandsandskunstneren The Moen. Og vi som ikke har platespiller, kan laste den ned gratis fra www.2012rockets.com.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 12.10.09
© Roy Søbstad

Kommentarer