En god start


Maylen Rusti
Two Million Miles EP
(Eget selskap)

TERNINGKAST 4

Maylen Rustis debut-EP er en både pen og velklingende affære. Likevel er det et potensielt skummelt landskap hun trer inn i. Dette er nemlig akkurat den typen voksenpop kritikere liker å avfeie som «taffel»-, eventuelt «flinkis»-, musikk. At den blir fremført av en ung, kvinnelig artist og er krydret med diskrete innslag av soul og elektronika, bidrar bare til å styrke fordommene.

Men dette er selvsagt ikke noe Maylen Rusti kan lastes for. Med disse fem sangene har hun tvert i mot funnet en fin balanse mellom det skoleflinke og det som faktisk evner å bevege lytteren.

Det åpnende tittelsporet viser både lekenhet og oppfinnsomhet. «Please» er mørkere og mer introspektiv. Spretne «Silver and Gold-Diamond Rings» høres ut som en mulig radiohit. Med «Who I Am» er vi tilbake i det melankolske og selvransakende. Avsluttende «My Window» er en nedstrippet singer-songwriter-sak og platens kanskje fineste øyeblikk.

Maylen Rusti kommer fra Bergen, men har de siste årene studert ved «Konsen» i Kristiansand. Heldigvis føles «Two Million Miles» mindre som en eksamensbesvarelse enn som en god begynnelse.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 16.03.10
© Roy Søbstad

Kommentarer