Jorden sett fra høyre


Captain Radio
On Your Left, Earth
(Stamp Records)

TERNINGKAST 4

Captain Radios første plate begynner med lyden av en radio på søking etter et klart signal. Sakte trenger en enslig gitar gjennom den hvite støyen. Og plutselig er bandet i gang med første låt, en gyngende, sløy sak kalt «Planets Collide». Både stemning og tematikk er satt. Vi har lift-off.

Men selv om Captain Radio har blikket festet mot stjernene, har de sin base i høyst jordbundne Kristiansand. Bandet har vokst opp rundt det som til å begynne med var vokalist og gitarist Bjørn Marius Kristiansens soloprosjekt. Nå har han med seg Kjetil Grundetjern på bass, Anders Nilsen på gitar og Nils Martin Haugfos på trommer. Albumet har de spilt inn i studioet The Lodge på Odderøya.

Spesielt i de lengre, tyngre instrumentalpartiene er det tydelig at Captain Radio, akkurat som et utall andre unge band, har hørt mye på Motorpsycho. Og det er det aldri noe galt i. Mer enn noe annet, står trønderkjempene for en musikalsk grenseløshet vi ellers ser alt for lite av i rocken. I sine mest melodiske øyeblikk minner Captain Radio kanskje enda mer om motorfetterne i Heroes & Zeros.

Når det er sagt: Captain Radio har ikke riktig den samme punchen som Heroes & Zeros, og de når aldri de samme svimlende høydene som Motorpsycho gjør på sine gode dager. Men det siste skulle da også bare mangle. Motorpsycho brukte selv flere år og flere plater på å nå dit.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 06.09.11
© Roy Søbstad

Kommentarer