En liten film om vennskap


Ernest & Celestine
Frankrike 2012
Originaltittel: Ernest et Celestine
Regi: Benjamin Renner, Stéphane Aubier, Vincent Patar
Norske stemmer: Stig Henrik Hoff, Kaia Varjord, Gisken Armand
Aldersgrense: Tillatt for alle
Egnethet: Familie

TERNINGKAST 5

Celestine er en liten mus og Ernest er en stor bjørn. De to er akkurat umake nok til å bli bestevenner, men de lever i hver sin verden: Bjørnene bor over bakken og musene bor under. Og helt fra de er små, blir alle opplært til å være redde for de andre.

Når det kommer til stykket, viser det seg selvsagt at forskjellene på dem ikke er så store allikevel. Men før Ernest og Celestine kan bli venner, må de gjennom en dramatisk tid på rømmen, og både mus og bjørner må lære å overvinne frykten sin.

Denne kloke, morsomme og fantasifulle lille filmen kan ses både som en hyllest til eventyret og til klassisk animasjonskunst. Håndtegnet og håndkolorert som den er, med løse, levende streker og duse vannfarger, er den både et naturlig motstykke og et finfint alternativ til den mer strømlinjeformede, men sørgelig middelmådige «Epic», som også går på kino nå.

Skuespillerne – Stig Henrik Hoff som brummende, nordnorsk bjørn og Kaia Varjord som munnrapp mus – snakker tydelig nok til at både store og små kan få med seg hva de sier.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 20.06.13
© Roy Søbstad

Kommentarer