Alt du tror på er løgn


Now You See Me
USA 2013
Regi: Louis Leterrier
Skuespillere: Dave Franco, Isla Fisher, Woody Harrelson, Morgan Freeman, Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Michael Caine, Mélanie Laurent
Manus: Ed Solomon, Josh Appelbaum
Aldersgrense: 11 år
Egnethet: Ungdom/Voksen

TERNINGKAST 4

En gruppe på fire illusjonister gjennomfører et virkelig spektakulært trick: Fra sin scene i Las Vegas raner de en bank i Paris. Etterpå leker de en innfløkt katt og mus-lek med politiet, som må stoppe dem før de får gjennomført sitt neste, enda mer usannsynlige kupp.

Alle skuespillerne i «Now You See Me» spiller roller som er mer eller mindre like roller de har hatt før. Eisenberg, Franco, Fisher og Harrelson er de fire kvikke bløffmakerne. Caine er den søkkrike gentlemannen som sponser dem. Ruffalo er den gustne FBI-agenten som må jobbe med Laurents forføreriske Interpol-utsending. Freeman er nok en gang den allvitende veteranen.

Rollelisten til tross, er dette langt i fra noe karakterdrama. Her handler alt om plot – og plottet er designet for å forvirre oss som ser på. Bløff stables på bløff, ingenting er som du tror, ingen er til å stole på. Og alt går unna i rasende tempo. Det er tydelig at vi ikke skal rekke å tenke oss om eller følge for nøye med.

For selv om «Now You See Me» unektelig er en underholdende film, blir man sittende igjen med en vag følelse av å ha blitt lurt.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 25.07.13
© Roy Søbstad

Kommentarer