Atter en popkonge


Morten Abel
Odderøya Live 2013
Bendiksbukta i Kristiansand
11. juli 2013

Nostalgi, eksentrisitet og humor fra en eks-monark.

TERNINGKAST 4

Flere av artistene på programmet til Odderøya Live kan beskyldes for å ha passert middagshøyden, og Morten Abel må finne seg i å være en av dem. På begynnelsen av 2000-tallet var han Norges egen popkonge, men det er sju lange år siden sist han ga ut album.

Tiden har gjort det lett å glemme at den nå 50 år gamle artisten er noe av en original og en tøysekopp. Abel stiller i svart dressjakke med kravatt og fedora. Engelskuttalen er like pussig som før, fraseringen likeså. Mye av den keitete popstjerneposeringen må antas å være ironisk ment.

Som for å gjøre det helt klart at han fremdeles gjør krav på tronen, kjører han hardt på gamle favorittlåter. Og med «Lydia», «Hard to Stay Awake» og alle disse, klarer han å få i hvert fall deler av gressbakken til å rive seg løs fra smarttelefonene sine.

At han også velger å dra den grufulle «The Birmingham Ho», må skrives opp på kontoen for nostalgi, eksentrisitet og humor. Sånn sett kan låten på perverst vis kanskje sies å oppsummere hele Morten Abels virke.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 12.07.13
© Tekst: Roy Søbstad/Foto: Thor Erik Schrøder, Odderøya Live

Kommentarer