Nok en runde Gammel Dansk


Kim Larsen
Odderøya Live 2013
Bendiksbukta i Kristiansand
11. juli 2013

Ikke spesielt rock'n'roll, desto mer dansk.

TERNINGKAST 4

Kim Larsen er seg selv lik – en stor, glisende kjeft under en grå sixpence og noen like grå hårtjafser. Det er ingen «håndbajere» å se på scenen i kveld, og 68-åringen tar seg ikke en sigarett før ekstranummeret. Men selv om det ikke lenger er så mye rock'n'roll over Kim Larsen, vil han for alltid være personifiseringen av alt som er tilbakelent og dansk.

Bandet hans, Kjukken, spiller høyt, men høres snille ut for det. Larsens nyere låter er arketypiske inntil parodien – lette og melodiske, nesten barnlige. Få av dem stikker seg egentlig ut.

Publikum begynner å bære preg av at festen har vart lenge allerede. Noen er blitt veldig skravlesyke, noen trenger fryktelig stor plass når de skal danse, enkelte truer med å slåss. Men når de først får sangene de kan – slike som «Jutlandia», «Papirklip» og, ikke minst, «This Is My Life» – er allsangen rungende og varm.

Helt til slutt kommer «Det bedste til mig og mine venner» – som den perfekte oppsummeringen av en konsert som knapt kan kalles annet enn koselig.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 12.07.13
© Tekst: Roy Søbstad/Foto: Kjartan Bjelland, Fædrelandsvennen

Kommentarer