Schlägerparaden


Dumdum Boys
Odderøya Live 2013
Bendiksbukta i Kristiansand
12. juli 2013

Dumdum Boys gir folket det de vil ha. Og det folket vil ha, er «schlägers».

TERNINGKAST 5

Det er litt sus over det når Dumdum Boys går på scenen.

La gå at albumene de har gitt ut etter comebacket for sju–åtte år siden har gitt en følelse av tomgang. På scenen har de fremdeles sin misjon.

Dumdum Boys både ser ut og fører seg som gode, gammeldagse rockstjerner. De er et klassisk band nå, og vet at de har historien og mytologien til å backe seg opp. Også har de selvsagt alle låtene.

Dumdum-maskinen bruker riktig nok lenger tid enn Bigbang, som sto på scenen før dem, på å spille seg varm. De har flere nye, småkjedelige låter de må gjennom. Men når de først er i gang, sparker de desto hardere.

Og snart kommer «schlägerne» på rekke og rad, i potente og originaltro versjoner – «En vill en», «Mitt hjertes trell», «Englefjes», «Møkkamann», «Slave», «Boom boom», «Tusen etasjer høi», «Idyll» og «Enhjørning».

I kveld får alle som har skrålet «Splitter pine» på fest muligheten til å gjøre det sammen med bandet. Og den bruker de til gangs. Odderøya har sjelden hørt maken til allsang.

Kvelden avsluttes med en glødende «Metallic hvit» og Prepple i bar overkropp balanserende på toppen av høyttalertårnet. Det ser akkurat like breialt ut som for 10, 20 og – Gud se i nåde til oss! – 30 år siden.

At det går an.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 13.07.13
© Tekst: Roy Søbstad/Foto: Kjartan Bjelland, Fædrelandsvennen

Kommentarer