Ellers takk


Thanks for Sharing
USA 2012
Regi: Stuart Blumberg
Skuespillere: Mark Ruffalo, Tim Robbins, Gwyneth Paltrow, Joely Richardson, Josh Gad, Pink
Manus: Matt Winston, Stuart Blumberg
Musikk: Christopher Lennertz
Aldersgrense: 15 år
Egnethet: Voksen

TERNINGKAST 3

Adam (Mark Ruffalo) er en kledelig grånende New Yorker med solid jobb og kul leilighet. Mike (Tim Robbins) er en eks-alkoholiker med egen meditasjonsbås i hagen. Neil (Josh Gad) er en tøysete rotekopp av en lege. De tre møtes jevnlig i en samtalegruppe for sexavhengige. Lystene deres er så ute av kontroll at de ikke kan ta T-banen eller ha TV og datamaskin av frykt for at noe skal trigge dem.

«Thanks for Sharing» begynner som noe midt i mellom «Friends» og «Sex and the City», men tar snart mer melodramatiske vendinger. Dessverre blir den aldri verken spesielt morsom eller gripende. Selv om man godtar at sexavhengighet er en sykdom, og ikke – som Adams siste flamme Phoebe (Gwyneth Paltrow) sier – en unnskyldning menn bruker når de blir tatt i utroskap, er det vanskelig å ikke tenke at dette handler om priviligerte mennesker med alt for mye tid til å dyrke besettelsene sine. Og jo dypere de graver seg ned i sin egen navle, jo vanskeligere blir det å føle sympati for dem.

Skuespillerne gjør en tapper innsats, men denne selvhøytidelige filmen har til syvende og sist lite relevant å si om livet og verden. Om noen dager vil det være vanskelig å komme på hva den egentlig handlet om.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 28.11.13
© Roy Søbstad

Kommentarer