Finne seg sjæl


The Secret Life of Walter Mitty
USA 2013
Regi: Ben Stiller
Skuespillere: Ben Stiller, Kristen Wiig, Adam Scott, Sean Penn, Kathryn Hahn
Aldersgrense: 7 år
Egnethet: Ungdom/Voksen

TERNINGKAST 3

Walter Mitty (spilt av Ben Stiller, som også har regien) er en forknytt, liten mann. Han er ansvarlig for fotonegativene hos Life Magazine, og står først i oppsigelseskøen når papirutgaven skal legges ned. Men selv om han kanskje er døll på utsiden, har Walter et rikt indre liv. I fantasien er han en superhelt som redder trebente hunder og hamler opp med kjipe ledertyper som ingenting.

«The Secret Life of Walter Mitty» er – og dette var nok ikke meningen – mest underholdende i den første halvtimen. Walters fargerike dagdrømmer står i effektfull kontrast til de sjeledrepende sterile omgivelsene han bor og jobber i. Når han drar ut på ordentlig eventyr – for å finne den mystiske fotografen Sean O'Connell (Sean Penn i fullt zen-vismann-modus) – blir filmen snart kjedelig. Vitsene er lunkne og eventyret langdrygt. Estetikken er bilreklame-aktig og bruken av popmusikk overtydelig. Og Walter Mitty er og forblir en døll fyr – selv etter at han har funnet seg selv og anlagt skjegg.

Dessuten føles den endelige moralen – et eller annet om at alt ordner seg bare man tør å be hun søte på kontoret ut – både lettkjøpt og vag. Noe særlig til payoff etter to stive timer er det i hvert fall ikke.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 24.12.13
© Roy Søbstad

Kommentarer