God natt Arendal


Harry's Bar
The Island
(Emma Music)

TERNINGKAST 4

Harry's Bar slår an tonen allerede med låttitlene. «Nightsong», «November Dark» og «Alone» heter de tre første sporene på debutalbumet deres. Dette er musikk for mørke vinterkvelder og stille ettertenksomhet.

Bak bandet og albumet står arendalittene Mats Aronsen og Rasmus Solem. (Førstnevnte vil antakelig være best kjent som sjef for Canal Street-festivalen.) Med seg har de et større lag av drevne gjestemusikere, og selv om de blå tonene løper som en rød tråd gjennom låtene, er det musikalske spennet stort. Det går fra pent pianoballaderi i åpningen, via gyngende countrytakter og swingjazz, til mer «rocka» anslag mot slutten. Alt sammen er lett å høre på og lett å like.

Det er også lett å forveksle Harry's Bars flinkhet og veltempererte, voksne melankoli med temperaturløshet. Aronsen er heller ingen veldig gripende vokalist. Langt på vei er det derfor gjestespillene som redder «The Island» fra å bli kjedelig. Guro van Germeten viser sterk tilstedeværelse i «Watch Out», Espen Larsen Trio gir «At Harry's Bar» et stilig anstrøk av Django mens Jonas Alaska gjør «Head in the Dark» til et stillferdig, lite høydepunkt.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 13.12.13
© Roy Søbstad

Kommentarer