Reise uten mål og mening


Didrik Solli-Tangen
The Journey
(Class A Records)

TERNINGKAST 3

«The Journey» er et merkelig album. Det begynner med en irsk shanty, fortsetter med sanger av Eagles og Tim Buckley og avsluttes med noen klassiske svisker og musikalnumre. Hvem det er ment for og hva Didrik Solli-Tangen egentlig prøver å formidle, er jammen ikke lett å få tak i.

Solli-Tangen har en fin, elastisk stemme, og virker komfortabel når han synger standarden «Non t'amo più», «Anthem» fra «Chess» eller «Bring Him Home» fra «Les Misérables». Men når han han prøver seg på vestkystballader og singer-songwriter-materiale som «Desperado» og «Song to the Siren», blir han blek. Didrik Solli-Tangen høres akkurat ut som den unge, skolerte sangeren han er, og slett ikke som noen desperado.

Det eneste stedet popambisjonene og hangen til det operatiske møtes på et vis som føles naturlig, er i egenkomponerte «Without You». Kanskje burde Didrik Solli-Tangen rett og slett skrive mer selv. Hvis han ønsker å bli husket for noe annet enn å ha sunget «my hard is yours» i Melodi Grand Prix, peker i hvert fall ikke dette retningsløse albumet ut veien å gå.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 20.12.13
© Roy Søbstad

Kommentarer