Triviell trubadur


Kaia Huuse
Det eneste jeg vil
(Grappa)

TERNINGKAST 3

Det ukarakteristisk mørke omslagsbildet signaliserer antakelig at Kaia Huuses sjette album er ment som en ny start. Men selv om hun har vært i Stockholm og jobbet med Ola Gustafsson, produsenten til Melissa Horn og Lars Winnerbäck, ville det være synd å si at Huuse fremstår merkbart annerledes. Her finnes ikke spor av verken Horns inderlighet, Winnerbäcks rufsete sjarm eller generell svensk kulhet.

Kaia Huuse lager snarere akkurat den samme veloppdragne – til tider nesten barnlige – visepopen hun alltid har gjort. Mest av alt minner sangene hennes om petiter i en søndagsavis – enkle, passe underfundige, trygt forankret i norsk hverdag.

«Du mister mannen din og huset ditt og bilen din,» lyder det triste anslaget i første spor. Men aldri så galt at det ikke er godt for noe: «Du får tilbake deg selv.» Og i spor nummer to har hun fått «tilslag på huset, med au pair og suksess». Men, akk, i-landsproblemene melder seg allerede i refrenget: «Hva skal jeg gjøre med tiden, tiden jeg sparer sånn på?» Punchlinen høres ut som et sånt visdomsord folk pleier å poste på Facebook: «Alt jeg eier er nå.»

Og slik fortsetter det gjennom 12 iørefallende, sympatiske og ikke så lite trivielle sanger.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 07.02.14
© Roy Søbstad

Kommentarer