Hvem er Linnea Dale?


Linnea Dale
Good Goodbyes
(WM Norway/Warner Music)

TERNINGKAST 4

Linnea Dale er ikke mer enn 23 år gammel, men har allerede rukket å være med på mye. I 2007 var hun profilert Idol-deltaker, i 2009 var hun gjestevokalist på Donkeyboys-hiten "Ambitions" og i år deltok hun i Melodi Grand Prix. Men selv om hun nå har kommet til soloalbum nummer to, er det fremdeles vanskelig å få tak i hvem artisten Linnea Dale egentlig er.

"Good Goodbyes" er et ganske annerledes album enn den lett slentrende forgjengeren "Lemoyne Street" fra 2012. De akustiske gitarene har måttet vike for et strengere, mer utpreget moderne lydbilde. Uttrykket kler Dales modne og uttrykksfulle stemme. På sitt beste – som i MGP-låten "High Hopes", Pål Waaktaar-samarbeidet "Better Without You" og disco-melankolske "A Room in a City" – kan hun minne om en yngre Hanne Kolstø.

Men i motsetning til Kolstøs plater, er "Good Goodbyes" fattig på personlighet. Selv om dette er aldri så solid pophåndverk, er det vanskelig å dra kjensel på det vinnende vesenet Dale har vist på tv-skjermen. Og de virkelige store øyeblikkene – de som kunne ha definert henne en gang for alle – mangler. Med fare for å høres ut som en sportskommentator: Det er grunn til å tro at Linnea Dale har mer inne enn dette.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 09.05.14
© Roy Søbstad

Kommentarer