Tull, tøys og testosteron


Brick Mansions
Canada/Frankrike 2014
Regi: Camille Delamarre
Skuespillere: Paul Walker, David Belle, RZA, Robert Maillet
Aldersgrense: 15 år
Egnethet: Ungdom/Voksen

TERNINGKAST 3

Mange vil ønske å se "Brick Mansions" fordi det er den nest siste filmen "The Fast and the Furious"-stjernen Paul Walker rakk å spille inn før han døde i en bilulykke. Til alle disse er det leit at å måtte melde at de nok bør senke forventningene sine.

"Brick Mansions" utspiller seg i en ekstra dystopisk variant av Detroit. Som i gode, gamle "Escape from New York" (1981) blir byens fattige holdt innesperret i en egen bydel. Når denne bydelens selvutnevnte borgermester, narkobaronen Tremaine (RZA), får tak i en – hold på capsen! – nøytronbombe, tar politispaneren Damien Collier (Walker) på seg å dra inn bak murene og stoppe ham. Dermed er scenen satt for én og en halv time med testosteronsprengt hip hop-estetikk og kaotisk regissert action.

Det kanskje beste man kan si om "Brick Mansions" er at den ikke tar seg selv høytidelig. Den er en tåpelig film – dialogen er tåpelig og plottet er helt hårreisende tåpelig – og heldigvis later ingen av de involverte som noe annet. Her er det helt greit å fnise litt underveis. Likevel: Med tanke på Paul Walkers skjebne i det virkelige liv, gir det unektelig en bismak å se ham kaste seg inn i den ene elleville bilkjøringssekvensen etter den andre.

Originalt publisert på Fædrelandsvennens hjemmeside 30.04.14
© Roy Søbstad

Kommentarer