Spiderman junior


Antboy
Danmark 2013
Regi: Ask Hasselbalch
Skuespillere: Oscar Dietz, Nicolas Bro, Samuel Ting Graf, Amalie Kruse Jensen
Norske stemmer: Mathias Storhøi, Nils Jørgen Kaalstad, Isak Aas Lindmo, Mathilde Storm, Kristin Liaaen, Suzanne Paalgard, Dennis Storhøi, Heidi Ruud Ellingsen, Christian Skolmen, Espen Sandvik, Benjamin Helstad, Erlend S. Hartgen, Agnes Fasting
Manus: Anders Ølholm, Nikolaj Arcel, Torbjørn Rafn
Aldersgrense: 7 år
Egnethet: Familie

TERNINGKAST 4

Pelle er en vanlig gutt, så vanlig at ingen på skolen legger merke til ham. Han er, som han selv sier, "en liten maur i en stor maurtue". Men så blir han bitt av en – du gjettet riktig! – maur som har vært utsatt for hemmelige eksperimenter. Og herfra og ut vil alle som har sett en superheltfilm eller to skjønne hvor "Antboy" skal: Pelle utvikler superkrefter, får seg både en sidekick – tegneserienerden Wilhelm – og en nemesis – den ekle superskurken Loppa – og redder til slutt dagen. Vanlige Pelle er blitt til ekstraordinære Antboy.

Denne danske filmen – her dubbet til norsk med jevnt over greit resultat – er med andre ord en "Spiderman"-variant for og om sju–åtte-åringer. Men selv om historien må sies å være vel oppskriftsmessig, får "Antboy" mye ut av sine begrensninger. De som er i aldersgruppen vil lett kunne kjenne seg igjen i Pelles ønske om å bli sett – ikke minst av den peneste jenta i klassen – og den har flere spennende og morsomme sekvenser. Som en introduksjon til fenomenet superhelter – et fenomen poden antakelig snart vil fatte interesse for uansett – fungerer "Antboy" helt utmerket.

Og slik det skal være i denne sjangeren, er selvsagt en "Antboy 2" for lengst på gang.

Originalt publisert i Fædrelandsvennen 12.06.14
© Roy Søbstad

Kommentarer